Batikles voor cast Lichter dan ik

Batikles voor cast Lichter dan ik

De acteurs van Lichter dan ik kregen een workshop batikken van Sabine Bolk, kunstenaar en batikonderzoeker, om de achtergrond van het proces goed te begrijpen en de handelingen juist uit te voeren.

In de voorstelling speelt batikken – een eeuwenoude techniek om textiel te bedrukken - een belangrijke rol. Het is een methode om geweven stof met verf van decoratie te voorzien. Dat levert prachtige stoffen op, die ook veel in de voorstelling worden gebruikt.

Nominatie Poelifinario Voor De Andere Oudejaars!

Nominatie Poelifinario Voor De Andere Oudejaars!

DE ANDERE OUDEJAARS van Patrick Nederkoorn en Jan Beuving, met muzikale begeleiding van Tom Dicke, is genomineerd voor de POELIFINARIO ENGAGEMENT!
 
De jury: “Na een geslaagde voorstelling over de belastingdienst doen Patrick Nederkoorn en Jan Beuving er voor hun eerste oudejaarsconference een schepje bovenop. Het virtuoze, 15 minuten durende openingslied blijkt het begin van een boeiende strijd tussen twee verwante, maar toch ook erg verschillende zielen. De knetterende discussie over het belang van kunst in crisistijd is gedenkwaardig, het lied over pogingen om de waarheid te begraven straalt
onverzettelijk engagement uit. De andere oudejaars zit vol schitterende taal en pianist Tom Dicke zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.”
 
Een tournee vol verplaatsingen en annuleringen en televisie-opnames voor een lege zaal, maar deze muzikale oudejaarsconference werd gezien! Theaterkrant noemde het de beste conference van 2020, BNNVARA zorgde dat De Andere Oudejaars op televisie kwam en een lied uit de voorstelling werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2020. En dan nu deze kers op de taart. 
 
 
Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker

Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker

We zijn op zoek naar iemand met HBO-denkniveau die zin heeft om in de komende jaren de verantwoordelijkheid te nemen voor de financiële administratie. Werkervaring is een vereiste. Een relevante opleiding is een pré, maar het belangrijkste is dat je een ‘cijfertijger' bent die extra gemotiveerd raakt door de mooie voorstellingen die wij gezamenlijk realiseren. En omdat we met een klein team zijn is het van belang dat je goed bij ons past, waarbij we juist graag zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden in ons team hebben. Meer informatie: https://www.korthalsstuurman.nl/vacatures/

 

Nieuw bij Korthals Stuurman: Ramon Chatrer

Nieuw bij Korthals Stuurman: Ramon Chatrer

Jong cabarettalent Ramon Chatrer tekende vandaag een samenwerkingsovereenkomst met Korthals Stuurman Theaterbureau. Het bureau zal hem de komende jaren begeleiden bij zijn ontwikkeling, een theatertournee realiseren en hem publicitair ondersteunen.

Ramon Chatrer won in 2020 de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en stond gisteren in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar hij met name opviel met zijn liedjes. Hierover meldde de jury: ‘Ramon heeft een mooie diepe stem, waarmee hij prachtig zingt op knap gecomponeerde nummers met mooie melodieën en harmonische wendingen.’

Deze zomer is Chatrer op verschillende locaties te zien op het mobiele pop-up podium Klapstoelkabaret. Volgend seizoen gaat hij met de twee andere finalisten van het AKF op pad met de finalistentour.
Iedere vrijdagmorgen is hij te horen met zijn eigen, muzikale column in de ochtendshow van Giel Beelen op NPO Radio 2.

 

Klapstoelkabaret on the road

Klapstoelkabaret on the road

In het staartje van de coronacrisis brengen we het festivalgevoel weer naar u toe! Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een middag of avond Klapstoelkabaret. We toeren deze zomer weer met ons mobiele podium langs bijzondere plekken in Nederland. U ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie uw favoriete cabaretier weer eens op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst! Op de meeste locaties is de kaartverkoop gestart! Kijk op de site van Klapstoelkabaret of hier op de site.

Klapstoelkabaret is een initiatief van en wordt ondersteund door Stichting Theater Ontwikkelingsfonds.

Frank Houtappels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Frank Houtappels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Wij zijn erg trots op Frank Houtappels, die zojuist is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Femke Halsema.
Schrijver en tekstdichter Frank Houtappels ontving vanmiddag een koninklijke onderscheiding wegens zijn verdiensten voor het behoud, vernieuwing en verspreiding van Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van nieuw Nederlands toneel, grote Nederlandse speelfilms, televisie en liedteksten.
De schrijfcarrière van Frank Houtappels begon 25 jaar geleden met het toneelstuk Aan het Eind van de Aspergetijd, dat - net als veel toneelproducties die daarna volgden - door Hummelinck Stuurman (sinds 1 juni Korthals Stuurman) met succes werd uitgebracht. Hij werkte mee aan Het Klokhuis en schreef televisieseries als Hertenkamp, ’t Schaep, Gooische Vrouwen, Familie Kruys en De K van Karlijn en films als Ja Zuster Nee Zuster, Chez Nous, Gooische Vrouwen en April May June. Hij schreef liedteksten en theaterprogramma’s voor onder andere Ruth Jacott en Simone Kleinsma.
Voorheen Hummelinck Stuurman!

Voorheen Hummelinck Stuurman!

Vanaf 1 juni verandert Hummelinck Stuurman in Korthals Stuurman. Korthals is de achternaam van Majlis, die al meer dan tien jaar aan het bureau verbonden is en onlangs mede-eigenaar werd. De andere eigenaar is Arjen Stuurman.

Welkom op onze nieuwe site!

Welkom op onze nieuwe site!

Met een vernieuwde naam en nieuwe technologie, was het ook tijd voor een gloednieuwe site. Voorop stond helderheid en gebruiksgemak. We hopen dat u van onze site zult genieten en vaak terug komt.