Welkom op onze nieuwe site!

Welkom op onze nieuwe site!

Met een vernieuwde naam en nieuwe technologie, was het ook tijd voor een gloednieuwe site. Voorop stond helderheid en gebruiksgemak. We hopen dat u van onze site zult genieten en vaak terug komt.

Voorheen Hummelinck Stuurman!

Voorheen Hummelinck Stuurman!

Vanaf 1 juni verandert Hummelinck Stuurman in Korthals Stuurman. Korthals is de achternaam van Majlis, die al meer dan tien jaar aan het bureau verbonden is en onlangs mede-eigenaar werd. De andere eigenaar is Arjen Stuurman.

Frank Houtappels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Frank Houtappels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Wij zijn erg trots op Frank Houtappels, die zojuist is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Femke Halsema.
Schrijver en tekstdichter Frank Houtappels ontving vanmiddag een koninklijke onderscheiding wegens zijn verdiensten voor het behoud, vernieuwing en verspreiding van Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van nieuw Nederlands toneel, grote Nederlandse speelfilms, televisie en liedteksten.
De schrijfcarrière van Frank Houtappels begon 25 jaar geleden met het toneelstuk Aan het Eind van de Aspergetijd, dat - net als veel toneelproducties die daarna volgden - door Hummelinck Stuurman (sinds 1 juni Korthals Stuurman) met succes werd uitgebracht. Hij werkte mee aan Het Klokhuis en schreef televisieseries als Hertenkamp, ’t Schaep, Gooische Vrouwen, Familie Kruys en De K van Karlijn en films als Ja Zuster Nee Zuster, Chez Nous, Gooische Vrouwen en April May June. Hij schreef liedteksten en theaterprogramma’s voor onder andere Ruth Jacott en Simone Kleinsma.