Hier zijn onze cabaretiers te zien bij Kapsalon Theater

Hier zijn onze cabaretiers te zien bij Kapsalon Theater

Op zoek naar een vermakelijke knipbeurt? Cabaretiers Thijs van de Meeberg, Musa, Vlamousse, Ramon Chatrer en Kiki Schippers zullen woensdag 19 januari te zien zijn in een Kapsalon Theater! Theaters in heel Nederland worden op deze dag eenmalig omgetoverd tot kapsalon voor een knipbeurt en mooie optredens. In deze theaters spelen zij:
 
Thijs van de Meeberg rond 12 uur in Parktheater Eindhoven en rond 15 uur in Natlab in Eindhoven.
 
Musa rond 13.15 in De Fransche School in Culemborg en rond 17.50 in Theater & Concert Orpheus in Apeldoorn.
 
Vlamousse rond 16.40 in City of Wesopa in Weesp en rond 20.30 in Het Amsterdams Theaterhuis in Amsterdam.
 
Ramon Chatrer rond 15.15 in De Meerse in Hoofddorp.
 
Kiki Schippers rond 16.30 in Diligentia in Den Haag.
 
Ook onze cabaretiers doen mee aan Kapsalon Theater

Ook onze cabaretiers doen mee aan Kapsalon Theater

Ook onze cabaretiers doen mee aan Kapsalon Theater! Theaters in heel Nederland worden op woensdag 19 januari eenmalig omgetoverd tot kapsalon voor een knipbeurt en mooie optredens.

Hoe het werkt? Na het maken van een afspraak kun je met mondkapje en geldige QR-code in het theater terecht voor een nieuwe coupe, manicure of massage. En word je intussen getrakteerd op optredens van cabaretiers, muzikanten en acteurs. Tientallen theaters op verscheidene plekken in Nederland doen mee.

Houd onze socials en de website in de gaten voor meer informatie!

Repetities Gif begonnen

Repetities Gif begonnen

Vandaag vond in onze repetitieruimte de scriptlezing plaats van Gif, het toneelstuk van Lot Vekemans. Internationaal gezien is Gif al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces. Het bekroonde stuk werd al 74 keer geproduceerd in 21 landen en vertaald in 15 talen. Voor het eerst is de bitterzoete ode aan verlies nu te zien op een grote tournee langs de Nederlandse theaters, gespeeld door de geweldige acteurs Carine Crutzen en Stefan de Walle, regie Johan Doesburg.

Midwinternachtsmoord-proces van start

Midwinternachtsmoord-proces van start

Vandaag maandag 27 december heeft de voorzitter van de rechtbank het Midwinternachtsmoord-proces geopend! Tussen kerst en oud en nieuw spelen duizenden deelnemers als jurylid mee in deze nieuwe, theatrale, online rechtszaak Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord.

In de zaak puzzelt het publiek mee met de vraag: wie bracht de jonge docente Engels om het leven? Haar levenloze lichaam werd op middelbare school het Hermes College aangetroffen, net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Ruim twee jaar later staat Meddens, gespeeld door Kees Hulst, terecht. Ook onder meer André van Duin, Jan Kooijman, Gijs Scholten van Aschat, Randy Fokke, Renée Soutendijk, Jules Croiset en Louise Korthals spelen mee.

Ook meedoen? Dat kan nog! Tickets zijn te koop via schuldofonschuld.nl. Tot en met 2 januari kan er mee gestemd worden in de beslissing van de publieksjury. Alle video’s en bewijsmaterialen blijven tot eind januari te bekijken op de site. 

Barbara Sloesen speelt slachtoffer in Schuld of Onschuld

Barbara Sloesen speelt slachtoffer in Schuld of Onschuld

De meest geliefde romcomactrice van het moment Barbara Sloesen zal de rol van het slachtoffer spelen in de nieuwe, theatrale, online rechtszaak Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord. Daarmee is de laatste naam bekend van de cast, bestaande uit acteurs waaronder André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat en Renée Soutendijk. Jan Kooijman is opnieuw te zien als advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset.

Barbara Sloesen speelde in verschillende speelfilms zoals Mannenharten 2, Rokjesdag en Onze jongens en nam hoofdrollen op zich in Zwaar verliefd 1 en 2, Alles is zoals het zou moeten zijn en Kwestie van Geduld, die vanaf januari in de bioscoop draait. In Schuld of Onschuld is ze te zien als de jonge docente Engels, Lieke de Waal, wiens levenloze lichaam op middelbare school het Hermes College wordt aangetroffen, net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom. 

Op maandag 27 december 2021 om 10.00 uur start het Midwinternachtsmoord-proces! Kijk op schuldofonschuld.nl voor meer informatie en tickets.

Lichter dan ik als matinee

Lichter dan ik als matinee

De aangrijpende voorstelling Lichter dan ik is in de maand december nu een aantal keer als matinee te zien! In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag kunnen theaterbezoekers Lichter dan ik 's middags op zaterdag 11, zondag 19 en maandag 20 december zien. Ook in Spant! in Bussum is de voorstelling van zaterdag 18 december vervroegd en als matinee te zien.

Lichter dan ik, geregisseerd door Olivier Diepenhorst, vertelt het verhaal van Piranti, een meisje dat rond 1850 in de kraton van Djokja wordt geboren, de ommuurde paleisstad van de sultan. Als ze uitgehuwelijkt wordt, ontvlucht ze haar ouderlijk huis, waar haar toekomst vast ligt in regels en tradities. Maar komt vervolgens als njai in de strikte hiërarchie van het koloniale systeem terecht.

Cabaretier en taalexpert Wim Daniëls speelt ook een matinee. Zijn voorstelling Koken met Taal, waarin hij laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal, is op 19 december 's middags in het Posttheater in Arnhem te zien.

Update aan theaterbezoekers

Update aan theaterbezoekers

Onze grootste wens is dat de omstandigheden het snel toelaten te doen wat wij het liefste doen: alle voorstellingen live aan u te laten zien. Op dit moment zijn wij in overleg met theaters over het vervroegen of verplaatsen van de voorstellingen tot en met 18 december.

Bekijk de speellijsten voor de meest actuele informatie. We hopen u zo spoedig mogelijk weer in de theaters te treffen!

Schuld of Onschuld komt terug met nieuw moordproces

Schuld of Onschuld komt terug met nieuw moordproces

Op maandag 27 december begint een nieuw Schuld of Onschuld-proces! In deze nieuwe, theatrale, online rechtszaak met de naam Midwinternachtsmoord draait het geheel en al om de vraag: wie vermoordde de geliefde docente Lieke de Waal?

Met rollen voor André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Randy Fokke, Renée Soutendijk, Patrick Nederkoorn, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Ronald Snijders en Muhsin Abdulwahab als verdachten, getuigen en experts. Wederom kruipt Jan Kooijman in de rol van advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset. 

Wie een ticket koopt, krijgt online toegang tot steeds weer nieuwe video-getuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na de vijf procesdagen is het aan de deelnemers om te beslissen… Middels hun stem kunnen zij besluiten of de verdachte in hun ogen schuldig is of niet. Vervolgens ziet de jury in een video wat er daadwerkelijk die bewuste dag gebeurde en of ze het bij het juiste eind hadden...

Meer weten? Kijk op www.schuldofonschuld.nl voor meer informatie en algemene ticketverkoop!

Kiki Schippers te gast bij Opium op NPO Radio 4

Kiki Schippers te gast bij Opium op NPO Radio 4

"Ik wilde op zoek gaan naar dat gevoel waarom we ons leven pas de moeite waard vinden als we het maximale eruit halen", vertelde Kiki Schippers 23 november bij Opium op NPO Radio 4. Ze was bij het radioprogramma te gast om te vertellen over haar voorstelling Meer, die op 1 december in première gaat in Schouwburg Amstelveen.

“Wat Youp van 't Hek jarenlang heeft gezongen, leef alsof het je laatste dag is. Ik wil daar een antwoord van mijn generatie tegenover stellen”, vertelde Kiki.

Ook speelde ze twee liedjes uit haar voorstelling, waaronder 'Had je me gemist', op verzoek van presentator Jan Mom. “Ik heb je gevraagd om dat lied ook weer hier te zingen, want ik vind het een prachtig lied”, kondigde Mom het nummer aan.

 

Podcast Meneer van Pieter Verelst vier sterren

Podcast Meneer van Pieter Verelst vier sterren

De podcast Meneer Karton van Pieter Verelst heeft in de Belgische krant De Standaard vier sterren gekregen! "Een nooit eindigend sprookje", kopt De Standaard. “In deze reeks miniluisterspellen, net zo absurd, verrassend en technisch goed uitgewerkt als zijn podiumwerk, is telkens een gastrol weggelegd voor een grotendeels improviserende acteur of comedian.”

Meneer Karton is een comedy hoorspel, waarin gastacteurs samen met Meneer Karton (Pieter Verelst) hun diepste fantasieën tot leven brengen. "Een voor een maken ze hun opwachting in de waanzinnige sprookjeswereld van Verelst, waar Meneer Karton telkens Roodkapje-gewijs naar zijn oma moet om iets te brengen (een Duitse helm, een cassette van Eddy Wally...) maar onderweg wordt opgehouden door allerhande pratende creaturen", schrijft de krant.

De podcast is onder meer te beluisteren op livecomedy.be/meneer-karton en Spotify: https://open.spotify.com/show/5Hn9RprlF0bTHeHI1bzW1S?si=89b3682b6e804e61.

 

Repetities Bonita Avenue van start

Repetities Bonita Avenue van start

We zijn begonnen! De repetities van het spannende familiedrama Bonita Avenue in regie van Hanneke Braam zijn van start. De theaterbewerking van de internationaal bejubelde debuutroman van Peter Buwalda, waarvan meer dan 350.000 exemplaren werden verkocht, is vanaf januari in de theaters te zien. Met Hajo Bruins, Oda Spelbos, Willem Voogd, Marieke Giebels en Marijn Klaver.

In het spannende familiedrama Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius, wiskundige, oud-judoka en Rector Magnificus van universiteit Tubantia heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. De vuurwerkramp in Enschede is de voorbode van een explosie binnen het gezin. Terwijl zijn carrière tot grote hoogte stijgt, zakt Siem privé steeds verder weg in een modderpoel van leugens en bedrog. 

Kijk hier voor de hele speellijst!

Twee premières op komst

Twee premières op komst

Een feestelijk begin van december komt eraan met twee premières. Op woensdag 1 december gaat Kiki Schippers in première met Meer in Schouwburg Amstelveen. Een voorstelling met prachtige liedjes, waarin ze onderzoekt waar het vandaan komt om alsmaar meer te willen en verder te reiken. En op dinsdag 7 december gaat Ronald Snijders in première met Een avond met mij, waarin de absurdist toeschouwers meeneemt in zijn gekantelde wereld. 

Voor die tijd zijn ze ook nog met hun voorstellingen in het theater te zien. Ronald Snijders speelt op 17 november in De Oosterpoort in Groningen. Kiki Schippers staat op 17 november in de Stadsschouwburg Utrecht en op 26 november in Theater Streams in Nijkerk. 

Thijs van de Meeberg met Meer dan mogelijk in première

Thijs van de Meeberg met Meer dan mogelijk in première

Op zaterdag 30 oktober gaat Thijs van de Meeberg met Meer dan mogelijk in première in Schouwburg Amstelveen. Vanavond van 21.00 tot 22.00 uur is hij te gast bij Volgspot op NPO Radio 5 om te vertellen over deze aanstekelijke voorstelling.

In Meer dan mogelijk reflecteert hij niet alleen met zelfspot op zijn eigen leven, maar blikt ook terug op hoe hij in coronatijd aan de slag ging op een BSO, toen alle theaters dicht waren. En vergeet zijn hond en trouwe maatje Poco niet. 

Meer dan mogelijk is het derde soloprogramma van Thijs van de Meeberg en is na de première door heel het land te zien! Kijk hier voor de speellijst.

Uitreiking cabaretprijzen met nominatie voor Patrick Nederkoorn en Jan Beuving

Uitreiking cabaretprijzen met nominatie voor Patrick Nederkoorn en Jan Beuving

Vanavond vindt in Diligentia in Den Haag de uitreiking van de cabaretprijzen plaats. Genomineerd voor de Poelifinario Engagement zijn Jan Beuving en Patrick Nederkoorn voor De andere oudejaars, met muziek van Tom Dicke.

De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. "Het virtuoze, 15 minuten durende openingslied blijkt het begin van een boeiende strijd tussen twee verwante, maar toch ook erg verschillende zielen", schrijft de jury over De andere oudejaars. "De knetterende discussie over het belang van kunst in crisistijd is gedenkwaardig, het lied over pogingen om de waarheid te begraven straalt onverzettelijk engagement uit."

Patrick Nederkoorn staat momenteel in het theater met zijn nieuwe voorstelling Hoogtij. Zo is hij onder meer op 26 oktober in Theater Pepijn in Den Haag en op 29 en 30 oktober in Theater Bellevue in Amsterdam te zien.

Thrillerkomedie Hoog Spel in première

Thrillerkomedie Hoog Spel in première

Vrijdag 15 oktober gaat thrillerkomedie Hoog Spel in première in Theater Singer Laren. Met hoofdrollen voor een door de wol geverfde cast, waaronder Johnny Kraaijkamp, Doris Baaten en Trudy Labij. 

De thrillerkomedie draait om een moord en de vraag wie het gedaan heeft. En dan komt ook nog een bevreemdende buurman, gespeeld door Thijs Prein, voorbij. 

De voorstelling is van dezelfde schrijver en regisseur als de eerdere thrillerkomedie Enkele reis en een mix van absurditeit en dialogen uit het leven gegrepen. ,,Het is een absoluut onvoorspelbaar stuk”, vertelt Johnny Kraaijkamp. “Van de ene verbazing naar de ander gaan, dat hoop ik dat we bereiken.’’

Hoog Spel is na de première door heel het land te zien.

Lichter dan ik in première in volle Schouwburg

Lichter dan ik in première in volle Schouwburg

In een volle Koninklijke Schouwburg in Den Haag beleefde Lichter dan ik maandag 11 oktober 2021 een prachtige première.

De komende maanden is de aangrijpende voorstelling door heel het land te zien. Met als eerste op de planning aankomende vrijdag in Theater De Speeldoos in Baarn, zaterdag 16 oktober in Schouwburg Ogterop in Meppel en zondag 17 oktober in Schouwburg Amstelveen.

Lichter dan ik biedt vanuit het perspectief van de vrouw een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen hebben gestreden tijdens de koloniale overheersing.

Johnny Kraaijkamp voor Hoog Spel bij Koffietijd

Johnny Kraaijkamp voor Hoog Spel bij Koffietijd

Johnny Kraaijkamp was dinsdagochtend bij Koffietijd te gast om te vertellen over onze thrillerkomedie Hoog Spel, die nu in de theaters staat. ,,We hebben drie try-outs achter de rug en de mensen weer horen lachen'', vertelde hij bij het televisieprogramma. ,,En ook vooral horen puzzelen en kraken, want het is een thriller. Ze zijn nogal betrokken bij het stuk. Dat is leuk, dat je weer contact hebt met het publiek.'' Op 15 oktober gaat Hoog Spel in première. Met rollen voor Johnny Kraaijkamp, Doris Baaten, Trudy Labij en Thijs Prein.

Ook dook Koffietijd in de archieven. Met Trudy Labij speelde Johnny in de jaren tachtig al eerder een keer samen, bij de televisieproductie van Jan Rap en z'n maat van Yvonne Keuls. 

Johnny riep ook op aan mensen om weer naar het theater te komen. ,,Er is nog een beetje schroom, heb ik het idee. Maar hup, het mag weer lieve mensen.'' 

Repetities Hoog Spel afgerond

Repetities Hoog Spel afgerond

De eerste doorlopen zijn gespeeld, de repetities zitten er op. De acteurs hebben de repetitieruimte verlaten. Nu op naar het theater! Aanstaande woensdag de eerste try-out van Hoog Spel in De Meerse in Hoofddorp.

Repetities Lichter dan ik afgerond

Repetities Lichter dan ik afgerond

De eerste doorlopen zijn gespeeld, de repetities zitten er op. De acteurs hebben de repetitieruimte verlaten. Nu op naar het theater! Aanstaande woensdag de eerste try-out van Lichter dan ik in De Kunstlinie in Almere.

De bus kan weer op pad

De bus kan weer op pad

De sticker van het nieuwe seizoen is op de bus geplakt. Een teken dat deze bijna weer op reis gaat naar al die mooie theaters in Nederland.

Batikles voor cast Lichter dan ik

Batikles voor cast Lichter dan ik

De acteurs van Lichter dan ik kregen een workshop batikken van Sabine Bolk, kunstenaar en batikonderzoeker, om de achtergrond van het proces goed te begrijpen en de handelingen juist uit te voeren.

In de voorstelling speelt batikken – een eeuwenoude techniek om textiel te bedrukken - een belangrijke rol. Het is een methode om geweven stof met verf van decoratie te voorzien. Dat levert prachtige stoffen op, die ook veel in de voorstelling worden gebruikt.

Nominatie Poelifinario Voor De Andere Oudejaars!

Nominatie Poelifinario Voor De Andere Oudejaars!

DE ANDERE OUDEJAARS van Patrick Nederkoorn en Jan Beuving, met muzikale begeleiding van Tom Dicke, is genomineerd voor de POELIFINARIO ENGAGEMENT!
 
De jury: “Na een geslaagde voorstelling over de belastingdienst doen Patrick Nederkoorn en Jan Beuving er voor hun eerste oudejaarsconference een schepje bovenop. Het virtuoze, 15 minuten durende openingslied blijkt het begin van een boeiende strijd tussen twee verwante, maar toch ook erg verschillende zielen. De knetterende discussie over het belang van kunst in crisistijd is gedenkwaardig, het lied over pogingen om de waarheid te begraven straalt
onverzettelijk engagement uit. De andere oudejaars zit vol schitterende taal en pianist Tom Dicke zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.”
 
Een tournee vol verplaatsingen en annuleringen en televisie-opnames voor een lege zaal, maar deze muzikale oudejaarsconference werd gezien! Theaterkrant noemde het de beste conference van 2020, BNNVARA zorgde dat De Andere Oudejaars op televisie kwam en een lied uit de voorstelling werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2020. En dan nu deze kers op de taart. 
 
 
Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker

Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker

We zijn op zoek naar iemand met HBO-denkniveau die zin heeft om in de komende jaren de verantwoordelijkheid te nemen voor de financiële administratie. Werkervaring is een vereiste. Een relevante opleiding is een pré, maar het belangrijkste is dat je een ‘cijfertijger' bent die extra gemotiveerd raakt door de mooie voorstellingen die wij gezamenlijk realiseren. En omdat we met een klein team zijn is het van belang dat je goed bij ons past, waarbij we juist graag zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden in ons team hebben. Meer informatie: https://www.korthalsstuurman.nl/vacatures/

 

Nieuw bij Korthals Stuurman: Ramon Chatrer

Nieuw bij Korthals Stuurman: Ramon Chatrer

Jong cabarettalent Ramon Chatrer tekende vandaag een samenwerkingsovereenkomst met Korthals Stuurman Theaterbureau. Het bureau zal hem de komende jaren begeleiden bij zijn ontwikkeling, een theatertournee realiseren en hem publicitair ondersteunen.

Ramon Chatrer won in 2020 de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en stond gisteren in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar hij met name opviel met zijn liedjes. Hierover meldde de jury: ‘Ramon heeft een mooie diepe stem, waarmee hij prachtig zingt op knap gecomponeerde nummers met mooie melodieën en harmonische wendingen.’

Deze zomer is Chatrer op verschillende locaties te zien op het mobiele pop-up podium Klapstoelkabaret. Volgend seizoen gaat hij met de twee andere finalisten van het AKF op pad met de finalistentour.
Iedere vrijdagmorgen is hij te horen met zijn eigen, muzikale column in de ochtendshow van Giel Beelen op NPO Radio 2.

 

Klapstoelkabaret on the road

Klapstoelkabaret on the road

In het staartje van de coronacrisis brengen we het festivalgevoel weer naar u toe! Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een middag of avond Klapstoelkabaret. We toeren deze zomer weer met ons mobiele podium langs bijzondere plekken in Nederland. U ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie uw favoriete cabaretier weer eens op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst! Op de meeste locaties is de kaartverkoop gestart! Kijk op de site van Klapstoelkabaret of hier op de site.

Klapstoelkabaret is een initiatief van en wordt ondersteund door Stichting Theater Ontwikkelingsfonds.

Frank Houtappels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Frank Houtappels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Wij zijn erg trots op Frank Houtappels, die zojuist is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Femke Halsema.
Schrijver en tekstdichter Frank Houtappels ontving vanmiddag een koninklijke onderscheiding wegens zijn verdiensten voor het behoud, vernieuwing en verspreiding van Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van nieuw Nederlands toneel, grote Nederlandse speelfilms, televisie en liedteksten.
De schrijfcarrière van Frank Houtappels begon 25 jaar geleden met het toneelstuk Aan het Eind van de Aspergetijd, dat - net als veel toneelproducties die daarna volgden - door Hummelinck Stuurman (sinds 1 juni Korthals Stuurman) met succes werd uitgebracht. Hij werkte mee aan Het Klokhuis en schreef televisieseries als Hertenkamp, ’t Schaep, Gooische Vrouwen, Familie Kruys en De K van Karlijn en films als Ja Zuster Nee Zuster, Chez Nous, Gooische Vrouwen en April May June. Hij schreef liedteksten en theaterprogramma’s voor onder andere Ruth Jacott en Simone Kleinsma.
Voorheen Hummelinck Stuurman!

Voorheen Hummelinck Stuurman!

Vanaf 1 juni verandert Hummelinck Stuurman in Korthals Stuurman. Korthals is de achternaam van Majlis, die al meer dan tien jaar aan het bureau verbonden is en onlangs mede-eigenaar werd. De andere eigenaar is Arjen Stuurman.

Welkom op onze nieuwe site!

Welkom op onze nieuwe site!

Met een vernieuwde naam en nieuwe technologie, was het ook tijd voor een gloednieuwe site. Voorop stond helderheid en gebruiksgemak. We hopen dat u van onze site zult genieten en vaak terug komt.