Ramon Chatrer - Opperhond

In OPPERHOND zet Ramon Chatrer de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht?
In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin. Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. In OPPERHOND hoor jij er wel bij. Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp. Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop. Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

 

Ramon Chatrer (oud-Frans voor ‘castreren’) is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder was hij een half jaar te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2 met een muzikale column. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival met zijn voorstelling Roestplaats.

Speellijst

februari 2023

za 11

Drachten

Schouwburg De Lawei

vr 17

Enschede

Het Vestzaktheater

vr 24

Naarden-Vesting

Podium deMess

za 25

Haarlem

Theater De Liefde

maart 2023

vr 3

Nijverdal

ZINiN   Ongekend talent serie

do 9

Spijkenisse

Theater De Stoep

di 21

Diemen

Theater de Omval

vr 24

Arnhem

Posttheater

wo 29

Nieuwegein

De Kom

april 2023

do 6

's-Hertogenbosch

Verkadefabriek

vr 7

Leidschendam

Het Veur Theater

za 22

Veldhoven

De Schalm

mei 2023

do 25

Baarn

Theater De Speeldoos Baarn

Downloads

Credits

Regie 

Titus Tiel Groenestege

 

‘Ramon is niet alleen een goede speler en zanger, maar ook een intrigerende maker, die fantasie en werkelijkheid op een spannende manier door elkaar laat lopen.’ – Juryrapport Groninger Studenten Cabaret Festival 2020 

 

‘Ramon Chatrer weet grote, herkenbare gevoelens en sentimenten te vertalen in mooie, weemoedige liedjes’ – Theaterkrant 

 

‘Ramon toont durf, grote muzikaliteit en oorspronkelijkheid in zijn liedteksten en composities’ –Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival