Ronald Snijders

Ronald Snijders <br><div class='small'>fotograaf: <a href='https://bobbronshoff.nl' target='_blank'>Bob Bronshoff</a></div>
Ronald Snijders <br><div class='small'>fotograaf: <a href='https://www.jaapreedijk.com' target='_blank'>Jaap Reedijk</a></div>
Ronald Snijders <br><div class='small'>fotograaf: <a href='http://www.zzapback.nl' target='_blank'>zzapback</a></div>
  • Nominatie Poelifinario 2017
  • Onze Taal-columnist
  • Schrijver Alfabetweter
  • Geliefde talkshowgast
  • Podcastmaker
  • Vaste deelnemer Groot Dictee

 

Ronald Snijders (1975) wordt vaak een duizendpoot genoemd maar dat is zoals hij het zelf zegt ‘misschien alleen omdat ik, net als een duizendpoot, geen duizend poten heb’. Hij is in elk geval in veel media actief: Snijders staat in het theater met zijn eigen onemanshows, schrijft boeken, scheurkalenders, maakt radio-tv-podcast-programma’s, is Onze Taal-columnist en schrijft ook voor het NTR-kinderprogramma De Boterhamshow. Zijn specialisme: absurdisme met veel taalgrappen, verpakt in geheel eigen opgewekt-verwarrende logica, en gebracht als halve terzijdes, liedjes, presentatieteksten, nieuwe woorden, voordracht en diashows.

Op televisie verwierf hij bekendheid met De Staat van Verwarring, RamBam, De Slimste Mens en als tafelheer/gast aan diverse talkshowtafels.

Na One Man Show (2013), Welke Show (2016, Poelifinario-nominatie) en Groot Succes 2 (2018, nu o.a. te zien op Netflix) viert hij in het theater dit seizoen zijn 10-jarig solo-artiestenjubileum in Een avond met mij.

 Volg

In de pers

‘Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’ - de Volkskrant

‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapot gelachen’ - Theaterparadijs

‘Grote Ronald is briljant’ - de Theaterkrant