Schuld of Onschuld - Midwinternachtsmoord

Let op: het Midwinternachtsmoordproces rond de moord op docente Lieke de Waal is begonnen! Nog geen ticket? Geen probleem! Je kunt nog de hele week instappen en dan in het weekend een ordeel vellen: schuldig of onschuldig. Maandag 3 januari volgt de uitslag.
Zelfs na 3 januari kun je gewoon nog een kaartje kopen en voor jezelf het eindoordeel bepalen, want alles blijft tot eind januari online staan.
 

Na het succes van Schuld of Onschuld - De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een theatrale, online rechtszaak. Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces. Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als officier van justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Barbara Sloesen, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachte, slchtoffer, experts en getuigen op zich.

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen ... veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?

Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. â€‹Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor uzelf te kopen of een ticket voor uzelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor in de zak of onder de boom!Downloads

Credits

Klik hier voor tickets

En hier voor meer info

Met Louise Korthals, Jan Kooijman, Jules Croiset, Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn, Barbara Sloesen en Muhsin Abdulwahab.

Regie Pitt de Grooth

Tekst Eva Gouda

Foto Annemieke van der Togt