Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg <br><div class='small'>fotograaf: <a href='http://www.togtstrip.nl' target='_blank'>Annemieke van der Togt</a></div>
Thijs van de Meeberg
Thijs van de Meeberg
  • Stijgend Applaus Stipendium
  • Winnaar Leids Cabaret Festival 2015
  • Improvisatiekoning
  • Geraffineerd theatermaker
  • Columnist
  • Subliem verhalenverteller

 

Thijs van de Meeberg (1988) is cabaretier en tourt met zijn derde avondvullende voorstelling Meer dan mogelijk door het hele land.

In 2015 won hij alle prijzen bij het Leids Cabaret Festival. De jury roemde zijn improvisatievermogen en de interactie met de zaal. De pers zijn onverwachte en verrassende wendingen.In zijn voorstellingen reflecteert Thijs met zelfspot op zijn eigen leven, stapelt ogenschijnlijke simpele dilemma’s tot ze van wereldformaat zijn en aan het eind het ontspoort gegarandeerd. Door zijn open en oprechte voorkomen heeft de Brabantse Thijs de sympathie en vertrouwen van het publiek. Zijn debuutprogramma speelde zich af in een isoleercel, waar Thijs zichzelf vraagt hoe je in het leven aan zelfvertrouwen komt. In zijn tweede voorstelling zocht Thijs, in pyjama, naar een manier om met zijn innerlijke paling te leven.
Allebei de voorstellingen werden uitgezonden door de NPO.

Op maat
Met regelmaat verzorgt Thijs optredens en wrap-ups tijdens bijeenkomsten in allerlei vormen, plekken en instellingen. Komisch en zeer gevat stipt hij de inhoud op een luchtige manier aan, aangevuld met een persoonlijke kijk op de bijeenkomst. De bespiegelingen van een buitenstaander geven vaak een leuke draai aan de inhoud.
Thijs improviseert in deze afsluiting veel waardoor het een bijzonder en verrassend slotakkoord van de bijeenkomst is.

Un, Dos, Stress
Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) en Thijs (dat heb je net gelezen) vormen samen, naast hun solocarrières, cabaretformatie Un, Dos, Stress. Zij maken chaotische en anarchistische voorstellingen die bestaan uit scènes vol lompe en onaangepaste personages die reageren vanuit de onderbuik met alle botsingen van dien. In december 2020 tourde Un, Dos, Stress met een avondvullende Kerstvoorstelling. De tour werd door de lockdown afgebroken. Een volgende theater(kerst)voorstelling ligt in het verschiet.Volg

In de pers

De Theaterkrant verwoordt het zo “Thijs van de Meeberg is een aanstekelijke theatermaker. Hij plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft”

de Volkskrant noemde hem een Freek de Jonge-light vanwege de geraffineerde opbouw van zijn voorstelling.

Het Parool twijfelt “of er niet een verborgen steekje los aan hem is”.

Het Eindhovens Dagblad schreef: ‘Thijs kan het land veroveren, het heeft alle noodzakelijke ingrediënten voor topcabaret’.